Pentest
Ontdek en verhelp kwetsbaarheden in uw systemen voordat er een incident kan plaatsvinden.
Ontdek en verhelp kwetsbaarheden in uw systemen voordat er een incident kan plaatsvinden.
Zowel in cybersecurity als in het leven zijn onze eigen zwakke plekken het moeilijkst om aan te wijzen. Gelukkig hebben wij geen enkel probleem met het vastleggen van de risicopunten in uw (web)applicaties, netwerken en hardware. Sterker nog, we doen eigenlijk niets anders. En dat is maar goed ook: weten waar uw kwetsbaarheden precies liggen—en hoe aanvallers deze kunnen misbruiken—is onmisbaar voor het verbeteren van uw security strategie. Door een pentest uit te voeren helpen we u deze doelstellingen te bereiken:
”Ik wil weten waar de zwakke plekken in onze systemen zich schuilen.”
”Ik denk dat onze beveiliging goed werkt, maar ik wil meer zekerheid.”
”Ik wil compliant worden met een bepaalde wetgeving/normenkader.”
ENKELE VAN ONZE KLANTEN
De meeste cybersecurity partijen beschouwen een pentest als voltooid zodra de rapportage is aangeleverd. Warpnet denkt hier anders over — We zijn pas tevreden zodra uw beveiliging aantoonbaar op orde is. Met dit doel voor ogen begeleiden we u bij het verhelpen van de risico’s die we voor u in kaart brengen.
Dit maakt Warpnet de enige pentest specialist in Nederland die een aanpak hanteert waarmee u meer krijgt dan alleen inzicht. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat uw beveiliging daadwerkelijk bestand is tegen geavanceerde aanvallen. We ondersteunen u daarom van begin tot eind van de test, en daarna.
Even met een expert sparren?
De bevindingen van de pentest worden vastgelegd in een eindrapport, met hierin een uitgebreide en behapbare managementsamenvatting. De vastgestelde kwetsbaarheden worden beoordeeld en aangevuld met aanbevelingen en verbeteracties, en worden geprioriteerd op basis van het risico dat ermee samenhangt. Bovendien geven we aanbevelingen voor toekomstige beveiligingsmaatregelen.
Een Black Box pentest gaan uit van een totaal gebrek aan informatie over het doelwit; de testers hebben geen inzicht in de opbouw van de doelomgeving en welke gebruikers er zijn.
Bij een Grey Box pentest krijgt het team gedeeltelijke informatie over het doelwit. Denk bijvoorbeeld aan gebruikte technologieën en geautoriseerde gebruikersaccounts.
In het geval van een White Box pentest wordt gedetailleerde informatie verstrekt over de doelomgeving. Dit omvat de broncode van het doelwit, accounts, architectuur, en meer.
Meer weten? We helpen u graag verder.
Jeff Schaafsma
Cybersecurity Adviseur