SOC services

Cybercriminelen rusten nooit, maar onze SOC (Security Operations Center) experts ook niet.

Warpnet icon

Security Monitoring & Incidentrespons

Security Operations Center (SOC) Services

Beperkt personeel. Beperkt budget. Stijgende vereisten op het gebied van beveiliging en compliance. Geen enkel beveiligingsteam is vrijgesteld van de eis “Meer doen met minder”, van start-up tot grote onderneming. Het is dan ook geen verrassing dat we steeds vaker de vraag krijgen: “Hoe houden we onze beveiligingsstrategie op pijl met steeds minder middelen tot onze beschikking?” Deze uitdaging besloten we in samenwerking met onze wereldbekende partners aan te gaan. Het resultaat hiervan? Een SOC die uw organisatie 24/7 onder toezicht houdt, en u verzekert van:

Volledig beheer van uw cybersecurity, voor nog niet eens de loonsom van een in-house specialist

Naleving van diverse veelvoorkomende regelgevingen en normen, waaronder de AVG en de NIS2

Een oplossing die binnen één week operationeel is, met een snelle leercurve voor uw eigen team

Onze cybersecurity experts kunnen u voorzien van proactieve detectie- en responsmaatregelen om aanvallers buiten de deur te houden.

De uitdaging

Het digitale bedreigingslandschap beweegt te snel. Hoe blijven we bij?

Met steeds grotere aanvalsoppervlakken en hybride personeelsbestanden wordt cybersecurity continu ingewikkelder. Zelfs met de beste producten is er voor een doelmatige detectie en reactie op potentiële bedreigingen meer nodig dan alleen technologie. Organisaties hebben echter moeite met het aannemen, opleiden en behouden van bekwame cybersecurity specialisten. Dit weerhoudt hen ervan een volwassen beveiligingsbeleid te implementeren en te onderhouden, wat betekent dat deze organisaties zich niet zorgeloos op hun kerndoelen kunnen richten.

Flexibele expertise, technologieën en processen zijn onmisbaar om noodzakelijke cybersecurity maatregelen 24/7 in werking te houden, zonder enige onderbreking van hun operationele processen. En omdat veel organisaties deze benodigdheden niet in huis hebben, kijken zij vaak naar externe oplossingen voor beveiliging.

SOC

Even met een expert sparren?

De oplossing

Inzicht in risico’s? In één oogopslag. Incidentrespons? Laat dat aan ons over.

24/7 Security Inzicht: Onze SOC bewaakt voortdurend uw digitale omgeving en maakt gebruik van geavanceerde technologieën en kennis over cyberrisico’s. Hiermee kunnen we potentiële bedreigingen in real-time detecteren en analyseren.

Incidentrespons- en Herstel: Ons SOC-team staat klaar om onmiddellijk te reageren op beveiligingsincidenten. We beperken de impact van cyberaanvallen en implementeren herstelmaatregelen om zo toekomstige incidenten te voorkomen.

Proactieve Threat Hunting: Onze experts zoeken op proactieve wijze naar potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden. Hiermee versterken we uw beveiliging voortdurend, en voorkomen we cyberaanvallen voordat ze kunnen plaatsvinden.

Analyses en Rapportage: Een Warpnet SOC biedt uitgebreide analyses en rapportages. Hierdoor hebt u voortdurend inzicht in uw beveiligingsstatus en kan u weloverwogen beslissingen nemen om doelmatig uw beveiliging aan te scherpen.

20
Gedreven specialisten
300
Tevreden klanten
2000
Uitgevoerde opdrachten
50000
Ontdekte kwetsbaarheden

Met wie werken we samen?

Onze SOC partners

CrowdStrike heeft een revolutie teweeggebracht in de bescherming van organisaties door high-end antivirus, endpoint detectie- en respons (EDR) en een 24/7 threat hunting service te verenigen – allemaal geleverd via één compacte client.

Rapid7 is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor beveiligingsdata en -analyse die duizenden organisaties over de hele wereld heen in staat stelt een actieve, analytisch gestuurde benadering van cybersecurity te hanteren.

Use cases

De voordelen van een Warpnet SOC

Verbeterde detectie- en respons van risico’s

Een SOC van Warpnet plaatst uw hele organisatie onder het toeziend oog van ervaren cybersecurity specialisten. Onze security experts vertrouwen op de meest actuele informatie over bedreigingen om deze te detecteren en ze zo snel mogelijk te verhelpen.

Een aanvulling op uw interne expertise

Niet elke IT-organisatie kan een volledig team van cybersecurity experts in dienst hebben. Werken met een SOC-team dat samenwerkt met uw eigen team zorgt voor een gezamenlijke inspanning, zodat u beter in staat bent om cyberdreigingen aan te pakken.

Security monitoring zonder torenhoge kosten

Elke organisatie wil de voordelen van een intern SOC, maar bezit niet altijd over het nodige budget hiervoor. Onze specialisten bieden een betaalbare manier om een SOC in uw organisatie te implementeren, wat leidt tot een passend rendement.

FAQ

Waar staat SOC voor?

SOC in cybersecurity staat voor Security Operations Centre – een gespecialiseerde faciliteit die de mensen, technologie en informatie over bedreigingen omvat die organisaties nodig hebben om hun cybersecurity te bewaken en te verbeteren. Een SOC wordt soms een CSOC (Cyber Security Operations Centre) genoemd – de termen zijn grotendeels synoniem.

Wat doet een SOC?

Een SOC van Warpnet bestaat uit beveiligingsanalisten, technici en responders die cyberbedreigingen moeten voorkomen, detecteren, erop reageren en ze verhelpen. SOC’s zijn doorgaans verantwoordelijk voor activiteiten zoals systeemimplementatie en -beheer, logboekbeheer en -monitoring, incidentonderzoek en -triage, kwetsbaarhedenbeheer en compliance-rapportage.

Wat is een SOC-analist?

Een SOC-analist is een cyberbeveiligingsprofessional die deel uitmaakt van het team dat verantwoordelijk is voor het bewaken van de IT-infrastructuur om zwakke plekken in de beveiliging op te sporen en bedreigingen te detecteren en hierop te reageren.

Wat is het verschil tussen een SOC en een NOC?

Een Network Operations Centre (NOC) is verantwoordelijk voor het onderhouden en bewaken van IT-systemen en het voorkomen van netwerkonderbrekingen en -uitval. Een NOC is niet verantwoordelijk voor cyberbeveiliging, wat de traditionele taak is van een Security Operations Centre (SOC).

Wat zijn de kenmerken van een goed SOC?

De drie pijlers van een succesvol SOC zijn mensen, processen en technologie. Een goed SOC bestaat uit een team van experts technologieën voor het opsporen van bedreigingen beheren en bewaken, met behulp van geavanceerde analyses, geïntegreerde informatie en aangepaste automatiseringsprocessen voor het continu opsporen van en reageren op bedreigingen.

Welke tools worden er gebruikt in een SOC?

De tools die worden gebruikt in een SOC of een SOC in gezamenlijk beheer zullen per omgeving verschillen, maar het enige essentiële doel dat ze delen is gegevensverzameling. Om bedreigingen te identificeren, heeft een SOC een enorme hoeveelheid telemetrie- en gebeurtenisgegevens nodig die verzameld, geanalyseerd, in context geplaatst en verrijkt moeten worden. SOC-tools kunnen bestaan uit SIEM, IDS, EDR, UEBA, NTA, vulnerability scanning en tools voor het monitoren van gebruikersgedrag.

Wat moet een SOC monitoren?

Een SOC moet een aantal verschillende technologieën gebruiken om bedreigingen in de volledige IT-omgeving van een organisatie te helpen identificeren. SOC-tools moeten netwerkverkeer, logbestanden en endpoint-activiteiten monitoren. Beveiligingsexperts kunnen deze informatie vervolgens verzamelen en analyseren en gebruiken om bedreigingen te detecteren en uit te schakelen voordat ze schade en verstoring veroorzaken.

Hoe implementeer ik een SOC?

Het bouwen en implementeren van een SOC gaat niet over één nacht ijs. Het vereist een uitgebreide periode van ontwerp en strategieplanning, waarin SOC-processen worden gecreëerd en trainingen worden gegeven.

Na de implementatie is het werk nog niet gedaan – er moeten SOC use cases worden ontwikkeld en de faciliteit moet in de loop van de tijd worden onderhouden en doorontwikkeld. Voor een organisatie die niet over de middelen beschikken om een volledig team van cybersecurity specialisten aan te nemen, is een co-managed SOC of een volledig managed SOC een kosteneffectieve optie zijn om de kloof te overbruggen.

Wat is een managed SOC?

Een managed SOC, ook wel SOC as-a-service genoemd, is een uitbestede beveiligingsservice die organisaties voorziet van een SOC-functie tegen een kosteneffectief abonnement. Een managed SOC werkt als een virtueel verlengstuk van in-house resources om beveiligingstechnologieën in te zetten en te beheren, waarschuwingen te monitoren en te triagen, bedreigingen te analyseren en te onderzoeken en incidentrespons te ondersteunen. SOC-services zijn er in veel verschillende vormen, waaronder een volledig uitbestede SOC, een virtuele SOC of een gezamenlijk beheerde SOC, waarbij de verantwoordelijkheden worden verdeeld tussen de koper en de serviceprovider.

Hoeveel kost een SOC?

Zoals u zou verwachten, variëren de kosten van een SOC aanzienlijk van organisatie tot organisatie. Het implementeren van de nieuwste technologieën en deze 24/7 bewaken is duur, en de gecertificeerde beveiligingsexperts die nodig zijn om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren zijn niet goedkoop. Zelfs voor een middelgrote organisatie kunnen de kosten snel in de miljoenen lopen, met recent onderzoek van het Ponemon Institute dat een gemiddelde jaarlijkse uitgave van meer dan 2,5 miljoen euro suggereert. Het uitbesteden van de SOC-functie zou aanzienlijke kostenbesparingen moeten opleveren – voor veel organisaties zal het abonnementsgeld lager zijn dan de equivalente kosten van het inhuren van een klein team analisten voor voortdurende detectie- en respons van risico’s.

Contact

Meer weten? We helpen u graag verder.

Jeff Schaafsma
Cybersecurity Adviseur