Secure
Dropzone

Beveilig bestanden van zender tot ontvanger.

Warpnet icon

Zie Secure Dropzone in actie

Waarom Secure Dropzone?

Als Cybersecurity specialist begrijpen wij als geen ander dat het delen van gevoelige bestanden iets is waar je bewust mee moet omgaan. In een snel veranderende wereld zijn we steeds meer gewend om zaken maar ‘even’ te mailen of te uploaden naar een willekeurig uitwisselplatform. Hierover kunnen we heel kort zijn, dit is niet veilig!

Binnen Warpnet hebben we veel te maken met het delen van gevoelige informatie zoals in onze pentestrapporten. Hierin rapporteren wij aan klanten op welke manieren hun IT kwetsbaar is, deze informatie is uiteraard alleen bedoeld voor de ontvanger. Wij hebben een uitvoerig onderzoek gedaan om een product te vinden dat voldoet aan onze strenge eisen. Dit product bleek helaas nog niet te bestaan, en hiermee is Secure Dropzone geboren.

Van een noodzaak tot de eerste ''Drop''

01

De vraag

We zochten een oplossing om vertrouwelijke en gevoelige beveiligingsrapportage met onze klanten te delen, ontwikkeld door een betrouwbare partij van Nederlandse oorsprong.

02

De zoektocht

Onze eisen op het gebied van Cybersecurity zijn hoog. Al snel kwamen we tot de conclusie dat een product dat aan onze eisen voldeed nog niet bestond.

03

De oplossing

We hebben onze eigen oplossing ontwikkeld; Secure Dropzone. Dit product is sinds de start van onze pentestdienstverlening een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks werk. Het is bovendien een veelgebruikte oplossing bij onze vaste klanten geworden.

04

De toekomst

Het is onze missie om de beste oplossing voor veilige bestandsoverdracht in Nederland te bieden. Om ervoor te zorgen dat Secure Dropzone altijd up-to-date is, houden we voortdurend de nieuwste risico's op het gebied van bestandsoverdracht in de gaten. Op basis hiervan maken we ons product elke dag sterker en meer betrouwbaar.

Onze eisen, uw zekerheid

Wat Secure Dropzone onderscheidt van andere opties voor bestandsoverdracht?

Europese servers

Alle bestanden die via Secure Dropzone worden gedeeld, worden uitsluitend in Europese servers opgeslagen. Dit is een vereiste van de AVG (Algemene Verklaring Privacygegevens), wat van toepassing is voor alle organisaties in de EU. Voor onze eigen rapportage verlaten de gegevens Nederland niet, wat tevens optioneel voor andere gebruikers is.

Eenvoudig in gebruik

Geen complexe instellingen, systeemonderhoud en het opsporen van onvolledige bestandsoverdrachten. Secure Dropzone vereenvoudigt het delen van bestanden met partners, klanten en collega’s.

Automatische opruiming

Uw bestanden worden na een van tevoren bepaalde periode verwijderd, waardoor er geen sprake is van onnodige opruimwerkzaamheden en gegevens die rondzwerven zonder dat u daarvan weet.

Aanpasbare machtigingen

Het beheer van toegang tot bestanden is een belangrijke pijler van uw beveiligingsbeleid. Met de machtigingsinstellingen van Secure Dropzone bepaalt u wie toegang krijgt tot uw gegevens, en voor hoe lang.

Gedetailleerde audits

Rapportage is essentieel voor toezicht en compliance. Alle activiteiten in Secure Dropzone worden dan ook vastgelegd in een onveranderbaar logboek dat niet kan worden gewijzigd – ook niet door beheerders.

Maximale security

Secure Dropzone is ontworpen met veiligheid als allerbelangrijkste eis, dit is de reden dat het is opgebouwd met meerdere beveiligingslagen, zoals TLS 1.2 & TLS 1.3 en 2FA (Two-Factor-Authentication).

Geïnteresseerd? Vraag nu toegang aan!

Maak kennis met Secure Dropzone, uw oplossing voor veilige bestandsoverdracht. Vraag toegang aan via de onderstaande button, en u kunt zo snel mogelijk gebruik maken van onze standaard.


  Of neem contact met mij op

  Roald Nefs

  Meer vragen over Secure Dropzone? Stuur dan gerust een mail naar roald.nefs@warpnet.nl.

  Veelgestelde vragen

  Wat houdt veilige bestandsoverdracht in?

  Een betrouwbare oplossing voor bestandsoverdracht zoals Secure Dropzone gebruikt encryptie-protocollen voor het delen en opslaan van bestanden in beveiligde datacentra. Daarnaast moeten er aanpasbare instellingen zijn waarmee u zoveel bescherming aan uw gegevens kunt toevoegen als u nodig hebt, zonder uw manier van werken moeilijker te maken.

  Kan Secure Dropzone mij helpen AVG-compliant worden?

  Ja, deels omdat bestanden die via Secure Dropzone worden gedeeld worden uitsluitend op Europese datacentra opgeslagen. Daarnaast biedt Secure Dropzone hulpmiddelen waarmee u de gegevensbewaring kunt aanpassen, zodat u de tijdlijnen in uw privacy beleid kunt naleven. Vertrouwen is immers de basis van zowel de AVG als Secure Dropzone.

  Waarom zou ik beveiligde bestandsoverdracht nodig hebben?

  Het naleven van wettelijke vereisten is niet de enige reden waarom een organisatie zou moeten overwegen een dienst als Secure Dropzone te gebruiken. Bedrijven die omgaan met gevoelige gegevens moeten rekening houden met de (reputatie)schade die kan ontstaan als gevolg van een datalek wanneer hun bestandsoverdracht niet goed beveiligd is.

  Kan ik Secure Dropzone op mijn eigen huisstijl aanpassen?

  Jazeker, uw zakelijke bestanden verdienen tenslotte een eigen thuis. Uitgebreide instellingen zorgen ervoor dat Secure Dropzone uw merk uitstraalt. Denk hierbij aan basiselementen zoals het invoegen van uw logo en aanpasbare kleurinstellingen, maar ook geavanceerde instellingen voor organisaties die op zoek zijn naar een nog meer eigen look and feel.