Secure
Dropzone

Maximaal beveiligde bestandsoverdracht, van zender tot ontvanger.

Warpnet icon

Zie Secure Dropzone in actie

Waarom Secure Dropzone?

Ongeacht de grootte en werkzaamheden van uw organisatie, er is altijd een noodzaak om bestanden uit te wisselen – binnen en buiten uw organisatie. Oppervlakkige oplossingen zoals e-mail bijlagen bieden echter onvoldoende beveiliging bij het uitwisselen van gevoelige documenten, zoals ondernemingsplannen en klantgegevens.

Maak kennis met Secure Dropzone, onze in-house oplossing voor veilige bestandsoverdracht. Deze is oorspronkelijk ontwikkeld voor het delen van gevoelige beveiligingsrapportage met klanten, waardoor maximale beveiliging in het DNA van Secure Dropzone zit. Benieuwd naar het volledige verhaal achter Secure Dropzone? Lees verder over het ontstaan van de eerste ”Drop”.

Van een noodzaak tot de eerste ''Drop''

01

De vraag

We zochten een oplossing om vertrouwelijke en gevoelige beveiligingsrapportage met onze klanten te delen, ontwikkeld door een betrouwbare partij van Nederlandse oorsprong.

02

De zoektocht

Onze eisen op het gebied van Cybersecurity zijn hoog. Al snel kwamen we tot de conclusie dat een product dat aan onze eisen voldeed nog niet bestond.

03

De oplossing

We hebben onze eigen oplossing ontwikkeld; Secure Dropzone. Dit product is sinds de start van onze pentestdienstverlening een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks werk. Het is bovendien een veelgebruikte oplossing bij onze vaste klanten geworden.

04

De toekomst

Het is onze missie om de beste oplossing voor veilige bestandsoverdracht in Nederland te bieden. Om ervoor te zorgen dat Secure Dropzone altijd up-to-date is, houden we voortdurend de nieuwste risico's op het gebied van bestandsoverdracht in de gaten. Op basis hiervan maken we ons product elke dag sterker en meer betrouwbaar.

Onze eisen, uw zekerheid

Wat Secure Dropzone onderscheidt van andere opties voor bestandsoverdracht?

Europese servers

Alle bestanden die via Secure Dropzone worden gedeeld, worden uitsluitend in Europese servers opgeslagen. Dit is een vereiste van de AVG (Algemene Verklaring Privacygegevens), wat van toepassing is voor alle organisaties in de EU. Voor onze eigen rapportage verlaten de gegevens Nederland niet, wat tevens optioneel voor andere gebruikers is.

Eenvoudig in gebruik

Geen complexe instellingen, systeemonderhoud en het opsporen van onvolledige bestandsoverdrachten. Secure Dropzone vereenvoudigt het delen van bestanden met partners, klanten en collega’s.

Automatische opruiming

Uw bestanden worden na een van tevoren bepaalde periode verwijderd, waardoor er geen sprake is van onnodige opruimwerkzaamheden en gegevens die rondzwerven zonder dat u daarvan weet.

Aanpasbare machtigingen

Het beheer van toegang tot bestanden is een belangrijke pijler van uw beveiligingsbeleid. Met de machtigingsinstellingen van Secure Dropzone bepaalt u wie toegang krijgt tot uw gegevens, en voor hoe lang.

Gedetailleerde audits

Rapportage is essentieel voor toezicht en compliance. Alle activiteiten in Secure Dropzone worden dan ook vastgelegd in een onveranderbaar logboek dat niet kan worden gewijzigd – ook niet door beheerders.

Maximale security

Secure Dropzone is ontworpen met veiligheid als allerbelangrijkste eis, dit is de reden dat het is opgebouwd met meerdere beveiligingslagen, zoals TLS 1.2 & TLS 1.3 en 2FA (Two-Factor-Authentication).

Nog niet overtuigd?

Een testimonial van ODC-Noord, sinds 2017 partner van Warpnet.

Grote bestanden versturen via de e-mail kan vanuit aanwezige kaders lastig zijn. Het delen van grote bestanden kan nu veilig via Secure Filetransfer, de on-premise variant van Secure Dropzone die door ODC-Noord binnen de Rijksoverheid wordt aangeboden. Dit is een veilig alternatief voor bestaande online tools. Bijkomend voordeel van Secure Filetransfer is dat bestanden tijdens het uploaden versleuteld worden, waardoor de gegevens zijn beveiligd. Het bestand komt dan in de veilige omgeving van ODC-Noord terecht. Doordat ODC-Noord de Secure Dropzone applicatie on-premise draait kan de dienst worden gebruikt door de aangesloten rijksorganisaties. Het geeft de mogelijkheid om ook bestanden te verzenden naar contacten buiten de Rijksoverheid, deze externe contacten krijgen aanvullend een link met SMS-code ter verificatie. Daarnaast kunnen externe contacten worden uitgenodigd om een bestand te delen, hierdoor kan in principe iedereen met een mailadres gebruik maken van Secure Filetransfer.

- Rob Klein Goldewijk, ODC-Noord

Geïnteresseerd? Vraag nu toegang aan!

Maak kennis met Secure Dropzone, uw oplossing voor veilige bestandsoverdracht. Vraag toegang aan via de onderstaande button, en u kunt zo snel mogelijk gebruik maken van onze standaard.

Of neem contact met mij op

Roald Nefs

Meer vragen over Secure Dropzone? Stuur dan gerust een mail naar roald.nefs@warpnet.nl.

Veelgestelde vragen

Wat houdt veilige bestandsoverdracht in?

Een betrouwbare oplossing voor bestandsoverdracht zoals Secure Dropzone gebruikt encryptie-protocollen voor het delen en opslaan van bestanden in beveiligde datacentra. Daarnaast moeten er aanpasbare instellingen zijn waarmee u zoveel bescherming aan uw gegevens kunt toevoegen als u nodig hebt, zonder uw manier van werken moeilijker te maken.

Kan Secure Dropzone mij helpen AVG-compliant worden?

Ja, deels omdat bestanden die via Secure Dropzone worden gedeeld worden uitsluitend op Europese datacentra opgeslagen. Daarnaast biedt Secure Dropzone hulpmiddelen waarmee u de gegevensbewaring kunt aanpassen, zodat u de tijdlijnen in uw privacy beleid kunt naleven. Vertrouwen is immers de basis van zowel de AVG als Secure Dropzone.

Waarom zou ik beveiligde bestandsoverdracht nodig hebben?

Het naleven van wettelijke vereisten is niet de enige reden waarom een organisatie zou moeten overwegen een dienst als Secure Dropzone te gebruiken. Bedrijven die omgaan met gevoelige gegevens moeten rekening houden met de (reputatie)schade die kan ontstaan als gevolg van een datalek wanneer hun bestandsoverdracht niet goed beveiligd is.

Kan ik Secure Dropzone op mijn eigen huisstijl aanpassen?

Jazeker, uw zakelijke bestanden verdienen tenslotte een eigen thuis. Uitgebreide instellingen zorgen ervoor dat Secure Dropzone uw merk uitstraalt. Denk hierbij aan basiselementen zoals het invoegen van uw logo en aanpasbare kleurinstellingen, maar ook geavanceerde instellingen voor organisaties die op zoek zijn naar een nog meer eigen look and feel.