Cloud Engineering (SRE)

Wij staan voor uw Security | Beschikbaarheid | Snelheid | Logging | Schaalbaarheid

Warpnet icon

Warpnet Cloud Engineering

Beheer en optimalisatie van uw (Private & Public) Cloudtechnologie.

Cloudtechnologie biedt veel meer dan alleen een stabiele IT-omgeving; het is een technologische sprong waarmee u uw processen naar een hoger niveau tilt. Het stelt u in staat om uw producten en diensten beschikbaar te maken zonder zorgen over prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Maar hoe zit het eigenlijk met de beveiliging van uw Cloud?

Organisaties moeten anders over beveiliging gaan denken nu ze hun Cloudtechnologieën opschalen en uitbreiden tot buiten de gevestigde grenzen. Onze ervaren Cloud Engineers optimaliseren uw processen waardoor u meer uit uw Cloudtechnologie haalt, en zorgen tegelijkertijd voor maximale beveiliging tegen voortdurend veranderende bedreigingen.


Warpnet Cloud Assessment

Meld u aan voor een kosteloze beoordeling van uw Cloudomgeving. Hiermee brengen we kansen om uw Cloudprocessen te optimaliseren in kaart, en ontdekken we eventuele beveiligingsrisico’s voordat er incidenten kunnen optreden.

cloud engineering

Analyse

We analyseren de verschillende componenten van uw Cloudomgeving om gedetailleerde verbeterpunten en beveiligingsrisico’s in kaart te brengen.

Advies

We leveren een overzichtelijk adviesrapport op, met stappen die u direct kunt ondernemen om uw Cloudoplossingen doelmatiger en veiliger te maken.

Implementatie

Samen met uw IT specialisten voeren we de stappen uit het adviesrapport door, met als resultaat een beter geoptimaliseerde Cloud binnen uw organisatie.

”Warpnet zorgt voor een veilige doorontwikkeling van onze Cloud, en onze IT-specialisten leren steeds meer door hun voortdurende kennisoverdracht.”

– Fijtse Bos, Bloxs

Waarom Warpnet?

Laat onze Cloud Engineers de ontwikkeling en onderhoud van uw Cloud uit handen nemen, zodat u zich kunt richten op uw eigen doelstellingen. Zo plukt u de vruchten van de Cloud zonder zorgen over niet-geoptimaliseerde processen en dreigende beveiligingsincidenten.

De enige “Security-First” Cloud specialist

Ons team van ervaren Cloud-native specialisten combineert diepgaande kennis van Cloudsystemen en -applicaties met een beveiligingsgerichte benadering van Cloud Computing. Hiermee beheren en ontwikkelen we uw Cloud op een manier waarbij gegevensbeveiliging en incidentpreventie centraal staan. Onze Cloud Engineering diensten helpen u met:

Het verminderen van beveiligingsrisico’s en het risico van non-compliance

Het voorkomen van onderbrekingen wanneer beveiligingsaudits voor de Cloud worden aangekondigd

Het realiseren van een concurrentievoordeel ten opzichte van concurrenten die geen back-ups maken van Cloudapplicaties en gegevens

20
Innovatieve specialisten
300
Tevreden klanten
2000
Uitgevoerde opdrachten

Cloud Engineering KPI’s

Beschikbaarheid

Uw Cloudomgeving en applicaties zijn 99,9% beschikbaar gedurende het jaar, inclusief geplande en ongeplande downtime.


Snelheid

Optimalisatie van de processen zorgt ervoor dat 95% van de transacties binnen 3 seconden wordt voltooid, en de resterende 5% binnen 5 seconden.


Logging

Gedetailleerde logs worden vastgelegd voor elke activiteit die binnen uw Cloudomgeving wordt uitgevoerd.


Schaalbaarheid

Automatische schaalbaarheid (horizontaal en verticaal) in geval van verandering in de transactiebelasting van de oplossing en het platform.


Security

Strenge beveiliging die al het verkeer en opgeslagen gegevens kan versleutelen en aanvallen en bedreigingen kan voorkomen of snel genoeg kan detecteren om actie te ondernemen.

Cloud Engineering services

Cloud & SaaS Operations

Volledige beheer van de Cloud & monitoring, prestatieoptimalisatie, Cloudbeveiliging, governance & compliance, NoC-diensten, SLA-beheer

Cloud Development

Oplossingsontwerp, applicatieontwikkeling, ontwikkeling van softwareproducten, Cloudintegratie, migratie & implementatie, C2C-connector, gegevensbeheer & -analyse

Cloud Consulting

Cloudbeoordeling & -advies, cloudtoepassing, platformarchitectuur, Cloudaudit & -beoordeling, kostenanalyse & -optimalisatie

DevOps

Procesautomatisering, CI/CD, continu monitoring & testing, pipeline-as-code ontwikkeling, infrastructucture-as-code ontwikkeling

Cloud Infrastructuur

Cloudmigratie, strategie, beveiligingsbeheer van infrastructuur, back-up- en hersteloplossing

Cloud Security

Security assessment, probleemoplossing, continu beheer van maatregelen, compliance check-ups

Cloud Engineering FAQ

Wat is Cloud Engineering?

Cloudoplossingen zijn efficiënter, veiliger en schaalbaarder dan systemen op locatie. U kunt het gebruik van computerresources snel verhogen of verlagen als uw bedrijfsbehoeften veranderen, wat u meer flexibiliteit geeft. Bovendien hebben Cloudsystemen betrouwbare mogelijkheden voor disaster recovery, waardoor uw bedrijf beschermd is in geval van overmacht.

Waarom Warpnet voor Cloud Engineering?

Warpnet heeft meer dan 10 jaar ervaring in het leveren van digitale en Cloud voorzieningen. en heeft voor honderden organisaties en overheidsinstanties Cloud-apps, Cloudservices en Cloudinfrastructuur geconceptualiseerd, geïmplementeerd en onderhouden.

Wat zijn de voordelen van Cloudtechnologie?

De drie grootste voordelen van Cloudtechnologie zijn: Schaalbaarheid, kosteneffectiviteit en veiligheid. Met de Cloud kan elke organisatie haar activiteiten horizontaal en verticaal schalen, zonder een fortuin uit te geven aan dataservers en IT-infrastructuur. Bovendien zijn gegevens die in de Cloud worden gehost veilig, beveiligd en beschermd, waardoor de hoogste rendement op de investeringen wordt gegarandeerd.

Wat zijn de nadelen van Cloud Engineering?

Er zijn weinig nadelen die van toepassing zijn op Cloud Engineering met één belangrijke uitzondering: het risico van dienstverlening van lage kwaliteit door een Cloud provider. Het kiezen van de verkeerde cloud computing-serviceprovider kan zeer schadelijk zijn voor elke organisatie, omdat hun vertrouwen in Cloud SaaS-, PaaS- en/of IaaS-oplossingen van één leverancier alle verantwoordelijkheid voor IT-dienstverlening binnen hun bedrijf op de schouders van een derde partij kan leggen. Evenzo moet elke onderneming die het gebruik van Cloud Engineering diensten overweegt, ervoor zorgen dat ze de schaalbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit van de Cloud-oplossingen die ze willen gaan gebruiken, goed hebben beoordeeld. Ze moeten ook de betrouwbaarheid onderzoeken van de provider(s) van Cloud oplossingen die hun organisatie van plan is in te schakelen.

Waarom zijn Cloud Engineers belangrijk?

Cloud Engineers zijn gespecialiseerd in native Cloud services, waaronder Google Cloud, AWS en Azure, en in oplossingen van derden die nodig zijn om cloudsystemen te implementeren en te onderhouden. Ze zijn een essentieel onderdeel van het team in elk project waarin Cloud elementen worden gebruikt, van mobiele apps tot IoT-systemen.

Wat voor Cloud types zijn er?

Clouds kunnen openbaar of privé zijn.

Openbare Cloudplatforms, zoals AWS en Microsoft Azure, bundelen bronnen in datacenters die vaak verspreid zijn over de hele wereld en gebruikers krijgen toegang via het internet. Resources worden aan klanten geleverd via diensten met een meter en de Cloudprovider is verantwoordelijk voor verschillende niveaus van backend-onderhoud.

Privé Clouds zijn afgeschermde omgevingen die worden gehost in een datacenter van een bedrijf of een colocatiefaciliteit. Ze missen de enorme schaal van openbare Clouds. Maar ze hebben wel enige elasticiteit en de ontwikkelaars en beheerders van een bedrijf kunnen nog steeds selfserviceportalen gebruiken om toegang te krijgen tot bronnen. In theorie bieden privé Clouds meer controle en beveiliging, hoewel het aan het IT-team van een bedrijf is om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

Openbare Clouds en privé Clouds kunnen worden gekoppeld om een hybride Cloud te creëren, of twee of meer openbare Clouds kunnen worden gekoppeld om een multi-Cloudarchitectuur te creëren.

In grote lijnen zijn er ook drie niveaus van Cloud computing: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). IaaS heeft betrekking op fundamentele bouwstenen, zoals computer, netwerk en opslag. Het biedt de meeste flexibiliteit voor applicatieontwikkeling, maar vereist ook de meeste overhead. PaaS abstraheert deze elementen op een lager niveau en biedt sandbox-omgevingen voor app-ontwikkelaars. Het minst praktische Cloudmodel, SaaS, bestaat uit gelicenseerde software die wordt geleverd in de vorm van webapplicaties.

Meer weten? We helpen u graag verder.

Jeff Schaafsma
Cybersecurity Adviseur