Maak kennis met: Site Reliability Engineer Roald

Tijd om het Warpnet team voor te stellen. We beginnen met één van onze SRE specialisten Roald!

Warpnet icon

Roald maakt al sinds 2016 deel uit van het Warpnet team, dus hoog tijd voor een voorstelrondje.

Roald vertel eens wat over jezelf!

“Ik ben Site Reliability Engineer (SRE) bij Warpnet en ik werk voor diverse grote opdrachtgevers met complexe uitdagingen in noord Nederland. Daarnaast heb ik meerdere contributies aan open-source projecten gemaakt zoals SaltStack, Prometheus, rfcat, etc. Naast mijn werk ben ik graag bezig met elektronica, hardware hacking, en softwareontwikkeling..”

Interessant! En wat vind je daar leuk aan?

“Het doel is eigenlijk dat je moet proberen jezelf uit je eigen werk weg te automatiseren door middel van SRE praktijken en principes. Draait de omgeving stabiel dan kun je door naar de volgende uitdaging. Het werk is altijd in beweging!”

Klinkt goed! Waarom ben je bij Warpnet gaan werken?

“Ik leerde Warpnet kennen tijdens mijn stage en kreeg de mogelijkheid om onderdeel te worden van het team. Binnen Warpnet krijgen wij veel vrijheid om zelf invulling aan ons werk te geven. We worden gestimuleerd om zelf initiatief te nemen. Het SRE-team is ontstaan vanuit een eigen behoefte binnen Warpnet en vanuit daar doorgegroeid naar een team van zeven medewerkers die bij diverse opdrachtgevers werken. Vanuit Warpnet zetten we net een stapje extra en kijken verder dan de opdracht.”

“Daarnaast is werken bij Warpnet een mooie mix tussen werken bij de opdrachtgever en 1 dag samen met collega’s voor Warpnet aan de slag gaan. Door deze combinatie is er veel kennisdeling die wij weer meenemen richting de opdrachtgever.”

Naast je werk doe je vast ook nog wel andere dingen, toch?

“Zeker! Naast IT is mijn grootste passie IGP-hondensport geworden. Mijn ouders hadden vroeger Duitse Herdershonden waarmee ze actief trainden. Dit doe ik nu ook met mijn eigen hond. Ik ging als 14-jarige mee naar de hondenclub en kreeg de kans om eens pakwerk te doen. Afgelopen jaar heb ik opnieuw mijn licentie gehaald om ook op een officieel IGP examen pakwerk te mogen draaien en dit smaakt naar meer.“ “Ik vind het ook leuk om werk en hobby te combineren. Dit heb ik gedaan in mijn blog over: Spoofing van microchips gebruikt voor dierenidentificatie.

Benieuwd naar de rest van het team en onze vacatures? Kom op vrijdag eens langs voor een kopje koffie of kijk op onze vacaturepagina!

Vacatures