Leren in de praktijk: stage lopen bij Warpnet

Benieuwd naar hoe het is om stage te lopen bij Warpnet? Tjesse vertelt over zijn ervaring.

Warpnet icon

Bij Warpnet zijn wij ervan overtuigd dat je het meeste leert in de praktijk, dus nemen we ook regelmatig stagiairs aan. Afgelopen periode heeft Tjesse ons team versterkt als stagiair. Tijdens zijn stage onderzocht hij welke kwetsbaarheden in Secure Dropzone – Warpnet’s tool voor beveiligde bestandsoverdracht – het relevantst waren om een pentest op uit te voeren, zodat we deze kwetsbaarheden kunnen aanpakken. In dit artikel beschrijft hij hoe hij zijn stage heeft beleefd. 

Hoe heb je de afgelopen tijd bij Warpnet ervaren? 

Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Warpnet. Tijdens de stage kreeg ik veel verantwoordelijkheden, wat ervoor zorgde dat ik in korte tijd veel kennis opdeed. Warpnet is een organisatie zonder hiërarchie, waardoor iedereen gelijk is. Het contact met collega’s is dan ook heel laagdrempelig en iedereen staat voor je klaar als je hulp nodig hebt. 

Waar heb je je vooral mee beziggehouden tijdens je stage? 

Mijn stageonderzoek ging over welke kwetsbaarheden in Secure Dropzone het meest interessant waren om een pentest op te doen. Uiteindelijk mocht ik zelf ook helpen bij het uitvoeren van de pentest en het schrijven van het rapport hiervan. Daarnaast bood de stage mij ook de ruimte om kennis te maken met andere functies binnen Warpnet, doordat ik mocht meekijken met collega’s. Warpnet organiseerde ook kennissessies om elkaar kennis bij te brengen. Zo heb ik nieuwe hacktechnieken geleerd en heel veel nieuwe dingen rondom IT-security.  

Wat zijn de volgende stappen na je stage? 

Ik moet eerst nog een half jaar studeren. In het eerste half jaar zal ik een specialisatie doen en daarna een half jaar een afstudeerstage. Voordat ik stage liep bij Warpnet vond ik IT-security al erg interessant, deze stage heeft dat alleen maar bevestigd. Daarom wil ik mij hierin nog verder gaan verdiepen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden om stage te lopen bij Warpnet? Neem contact met ons op!