Stage lopen bij Warpnet

Voor de periode september 2020 t/m februari 2021 bieden wij geen stageplekken aan.

Als je goed thuis bent in Linux en TCP/IP, een beetje kunt programmeren en interesse hebt in security, dan is een stage bij ons wellicht iets voor jou.

Stage lopen bij Warpnet

Als je bij ons stage loopt, verwachten we dat je zelf een geschikte laptop hebt met Linux (of macOS, BSD of een andere Unix variant) erop, we werken namelijk niet met Windows. Warpnet betaalt geen stagevergoeding. Je hoeft echter ook niets voor klanten te doen, geen helpdesk te bemannen, hardware te assembleren, etc. Je zit hier puur om dingen te leren en eventueel mee te werken aan het maken van security labs.

Je krijgt hierbij les/begeleiding van ervaren security mensen, we stoppen daar een hoop tijd en energie in. Wij verwachten van stagiairs dat ze deze kans met beide handen aangrijpen en dat ze in de maanden dat ze bij ons zitten heel veel leren.

Procedure

Je kunt bij ons solliciteren voor een stageplek door ons per e-mail een cv te sturen. Vermeld in het mailtje verder wat je ervaring is met Linux, TCP/IP, programmeren en security en waarom je graag stage wilt lopen bij Warpnet. Op basis van je cv en mailtje beoordelen we of je geschikt bent om uitgenodigd te worden voor een assessment.

Als je hiervoor wordt uitgenodigd, dan zul je samen met andere kandidaten worden getest op je kennis en vaardigheden. Na het assessment zullen wij de meest geschikte kandidaten een stageplek aanbieden. Er zijn altijd meer aanmeldingen dan stageplekken, maar ook als je niet wordt uitgekozen kan het assessment heel leuk en leerzaam zijn. Bovendien voeren we na het assessment met iedereen een eindgesprek waarin we ook vaak tips geven hoe je je verder kunt ontwikkelen. Dus meld je vooral aan!

Als je op school les krijgt in ethical hacking, vraag dan aan je docent of hij/zij Warpnet kent. Zo ja, probeer dan een referentie van die docent te krijgen die je kunt vermelden bij je sollicitatie. Er zijn in ieder geval bij Noorderpoort en Alfa College docenten die ons goed kennen.

VOG Vereist

Voor een stage bij Warpnet is een VOG vereist (een Verklaring Omtrent Gedrag). Warpnet zal deze voor je aanvragen. Je moet dan zelf de kosten voorschieten (kost +/- € 35,-), maar deze kosten krijg je vergoed als je een declaratie indient. Wanneer je om één of andere reden geen positieve verklaring kunt krijgen, dan kun je geen stage bij ons lopen. Dat is eigenlijk alleen het geval als je iets strafbaars hebt gedaan dat gerelateerd is aan ons werkveld.